Maria Sabelus

maria
Maria Sabelus kirjoittaa aliaksella wilskman.

Olen merikapteenin tytär, ja samalla lailla kuin aikoinaan äitiäni, maailma veti myös minua puoleensa. Hän valitsi elämälleen avaramman matkailun, minä toiseen maahan siirtymisen. Opiskeluun liittyvien harjoittelujen kautta päädyin ensin sesonkiajan töihin turistisaarelle, sittemmin kesätöihin työharjoittelua suorittamaan rannikolle. Jo saarella oli ankkuri heitetty, kiinnittymiseksi Pohjois-Saksaan. Ja kahdeksan vuotta se ankkuri jo on paikallaan pysynyt.

Kotoisin olen Pyhtäältä, pienestä suuresta kunnasta Etelä-Suomen rannikolta. Osittain olen myös ”Kotkan poikii ilman siipii”, kaupunginrajan kulkiessa parin kilometrin päässä lapsuudenmaisemistani ja siellä suuren osan elämästäni viettäneenä mm. koulun muodossa. Landella olen kasvanut, metsissä ja pelloilla remuten, kivillä ja puissa kiipeillen, ja huoletonta lapsuutta viettäen. Lukion jälkeen vietin jo mahtavan vuoden aupairina Frankfurtissa. Sitten palasin Suomeen, opiskelin Helsingin yliopistossa kielenkääntäjäksi, ja läksin takaisin maailmalle. Sillä tiellä olen edelleen.

Blogissani tulen käsittelemään kotiäidin arkea, työn ja kodin välillä tasapainottelua, suomikoulun osuutta elämässämme, suomalaisen seurakunnan ja suomalaisten kontaktien merkitystä. Saksalaista ympäristöämme, koulua ja päiväkotia, kummallisuuksia ja samankaltaisuuksia. Kaikkea mitä ympärillämme tapahtuu, ilmenee ja on. Tarinajatkumo on siis taattu.

Mainokset