Jenni Nurmi

Jenni Nurmi kirjoittaa aliaksella valkkis.

Olen alkuvuodesta 2017 Saksaan, Düsseldorfin kupeeseen muuttanut aktiivinen kolmekymppinen alkujaan pääkaupunkiseudulta. Olimme mieheni kanssa pitkään haaveilleet mahdollisuudesta asua ulkomailla lasten ollessa pieniä. Kun tällainen mahdollisuus sitten avautui, ei lähtöä tarvinnut kahdesti miettiä.

Ennen muuttoa jouduin Googlesta katsomaan, missä päin Saksaa Düsseldorf mahtaa olla, ja luin kaupungin olevan harmaa ja sään sateinen. Onneksi en antanut ennakkoluuloille valtaa, vaan ensimmäisenä keväänä rakastuin holtittomasti kukkiviin kirsikkapuihin, mahtaviin magnolian kukkiin ja ympäröivään rehevään vehreyteen.

Katselen ympärilläni olevaa Saksaa aika tuoreesta vinkkelistä ja paremman kielitaidon vielä puuttuessa välillä myös hieman ulkopuoleisena. Ihmisiä ympäriltäni ei kuitenkaan puutu. Alueella on ihanan aktiivinen Suomi-yhteisö, jonka kanssa tuntuu kuin kotiin olisi tullut.

Olen löytänyt itselleni tekemistä niin Suomi-koulun puolelta kuin sitten rakkaasta harrastuksestani kirjoittamisesta. Lisää juttuja elämästämme voi lukea omasta blogista ”H niin kuin Hausfrau” (www.rantapallo.fi/hausfrau).

Renkaan blogiin kirjoitan Düsseldorfin Suomi-yhteisön kuulumisia, lähialueen nähtävyysvinkkejä ja arkisia havaintoja suomalaisen perheen elämästä Saksassa.

Mainokset