Käytä ääntäsi

Ulkomailla asuville suomalaisille avautuu tänä kevään aivan uusi kanava vaikuttaa Suomen asioihin, nimittäin mahdollisuus äänestää vaaleissa kirjeitse. Ei enää matkaamisia konsulaatteihin tai lähetystöihin, vaan äänestys onnistuu vaikka kotisohvalla – ainoastaan täytetty äänestyslippu täytyy tiputtaa postilaatikkoon vaikka iltalenkillä.

Kirjeäänestyksen lisäksi Saksassa on kolme paikkaa, joissa voi käydä äänestämässä. Ne ovat Berliini, Frankfurt am Main ja Hampuri. Meiltä Düsseldorfista on matkaa näistä kaikkiin, joten olenkin jo itselleni kirjeäänestysmateriaalit tilannut heti kun se oli mahdollista.

Äänestysmateriaalin tilaaminen onnistuu helposti netissä osoitteessa https://kirjeaanestys.vaalit.fi/ ja materiaali tuli meille kotiin muutamassa päivässä. Materiaalit tulevat Oikeusministeriön kuoressa, joka ei kannata säikähtää.

Ehdokkaiden äänestysnumerot ovat selvillä 14.3, joten tämän jälkeen voi laittaa oman äänensä eteenpäin kirjeitse. Äänten pitää olla perillä 12.4. mennessä.

Düsseldorfin Suomi-koulu kannustaa myös kaikkia aktiivisesti käyttämään ääntään ja erityisesti hyödyntämään tätä uutta mahdollisuutta. Järjestämmekin ehdat vaalikahveet maaliskuussa koulutuntien lomassa. Tällöin kaikki halukkaat saavat myös helposti kirjeääneen tarvittavat kaksi todistajaa, koska he eivät voi olla perheenjäseniä.

Ulkosuomalaisparlamentti on tehnyt pitkäjänteistä työtä kirjeäänestyksen saamiseksi ja nyt on aika kerätä työn hedelmät. Ulkosuomalainen kiittää – ja äänestää.

kirjeäänestys_3

 

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s