Onneksi on netti

Miten onnekkaita olemmekaan kun saamme nauttia theworldwidewebin, kaverien kesken netin, etuuksista. En voisi kuvitellakaan arkea ilman internettiä. Wlan, my best friend.

Kuuntelen päivittäin suomipopin nettiradiota, on ihanaa kuunnella suomenkielistä musiikkia ja rallatella mukana aina silloin tällöin. Viime vuoden seitsemän viikon Suomen reissailun ansiosta lapsetkin ovat oppineet uusia biisejä ulkoa ja haluavat aina välillä etsiä niitä youtubesta ja innostuvat kun se tuttu kappale taas kuuluu radiosta. Tämä siis, koska olimme autolla liikkeellä, ja tietenkin radiossa soi aina suomipop.

Erilaisten vpn-palveluiden ansiosta voimme katsella suomalaisia lastenohjelmia areenasta ja katsomosta, ei tarvitse enää tyytyä pelkkiin dvd:hin. Tällä hetkellä lasten lemppariohjelma on ehdottomasti Näin meillä.

nor

Tietysti katselen itsekin suomalaista televisiotuotantoa, iltaisin lasten mentyä nukkumaan seuraan muutamia sarjoja, toisinaan elokuviakin. Nautin siitä että saan taas kuulla englanninkielistä puhetta, alkuperäisäänet, ja vielä enemmän suomenkielisestä puheesta. Tarpeaksi monta vuotta ehdin jo turtua saksalaiseen dubbaukseen.

Kännykästä löytyvät sovellukset facebook, whatsapp ja messenger. Facebookin kautta pystyy hyvin seuraamaan kavereiden elämää, sen verran kuin he sitä jakavat. Samaan syssyyn siellä on mielenkiintoisia ryhmiä, joissa saa tietoa ja vertaistukea.

WhatsApp on kätevä pikaisessa tiedonvaihdossa, korvannut totaalisesti tekstiviestien lähettämisen, lasteni ikäiset eivät enää edes tunne tekstareita.

Youtubesta löytää kaikenlaista hauskaa ja hyödyllistä. Spotifysta musiikkia. Professori Google se vasta nasta tyyppi onkin.

Kunhan pidämme mielessä, että kohtuus kaikessa. Aina ei tarvitse olla tavoitettavissa, aina ei pidä seurata kaikkea ja laitteissa on se on/off-nappula ihan syystä. Välillä tekee hyvää olla offline.

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s