Itsenäisyyspäivän tunnelmissa

Viime vuonna, kun Suomi juhli näyttävästi satavuotiasta itsenäisyyttään, olin hyvinkin herkillä fiiliksillä. Meillä Düsseldorfissa oli vielä hienot juhlat, joissa parisatapäinen yleisö nautti ohjelmasta ja ruuasta yhdessä – kuten vuoden teemakin kuului.

En tiedä onko vielä ilmassa pientä kisaväsymystä viime vuodesta vai viime viikonlopun joulumyyjöisistä, mutta tänä vuonna itsenäisyyspäivän tulo ei ole näkynyt tai tuntunut itsellä juuri mitenkään. Meinasin kuitata tulevan torstainkin ihan tavallisena arkipäivänä, mutta mieheni sentään ehdotti, että pitäisikö tehdä jotain perinteisempää suomalaista ruokaa ja katsoa samalla linnanjuhlia. Hyvä idea, todennäköisesti teen makaronilaatikkoa.

6.12. on myös St. Nikolauksen juhla Saksassa, mutta siihen meidän täysin suomalainen, vajaa kaksi vuotta maassa asunut perhe ei ole päässyt vielä sisään.

Lapsille on pitänyt viedä päiväkotiin ja esikouluun sukat ja sieltä taitaa tulla taas sitten karkkia niihin. Tyttären ryhmän uuden lapsen kiinalainen isä yritti tuoda sellaisen jenkkityylisen ison joulusukan, mutta opettaja ohjeisti tuomaan pienemmän, tavallisen sukan sen sijaan. Lohduttavaa huomata, ettei olla ainoita jotka ovat aika pihalla näistä juhlapyhistä, vaikka paljon ollaankin jo opittu. Tänä vuonna esimerkiksi osasin viedä päiväkotiin oikeanlaisen, led-valolla varustetun Laternestabin enkä yrittänyt tarjota metsästä löydettyä keppiä.

Kirjoittelin aikaisemmin näistä uusista juhlapyhistä, joita Saksassa asuminen on elämäämme tuonut. Taitaa kuitenkin olla niin, että 6.12. pysyy aina vain ja ainoastaan Suomen itsenäisyyspäivänä.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Sytytetään ikkunalle kaksi sinivalkoista kynttilää. Minä sytytän lisäksi poikani Suomi-koulussa tekemän pöytäkynttilän luomaan oikeaa tunnelmaa.

itsenäisyyspäivän_kynttilät

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s