Rauha maassa…

..ja kaikilla hyvä mieli. Kuluva vuosi 2018-2019 on rauhan teemavuosi sekä kirkon yhteydessä että suomikoulujenkin keskuudessa. Rauha, peace, Frieden. Erittäin olennainen osa koko elämän toimivuutta. Itsekin kannan huolta ja vastuuta maailman(i) rauhasta. Olen rauhanneuvottelija, valtakunnansovittelija kaikkien muiden työtehtävieni ohella.

Minun maailmani koostuu suurelta osin omasta valtakunnastani, joka on ytimekkään pieni, mutta vaikutuksiltaan laajalle leviävillä vaikutuksilla varustettu. Olen demokratiaa edistävä Itsevaltias, joka toisinaan tekee diktatuurimaisia päätöksiä valtakuntansa hyväksi. Minun sanani on laki, ja minun sanani on se viimeinen. Valtakuntani asukkaille tämä on selvää kauraa, asia on sisäistetty juuria myöten. Itsevaltiaalle kerrotaan kaikki, kysytään luvat, jaetaan ilot ja surut. Itsevaltiaan luo tullaan aina ensimmäisenä. Itsevaltias auttaa alamaisiaan päätöksenteossa. Itsevaltias kuuntelee kansansa mielipiteitä ja jakaa vaikutusvaltaansa suhteellisuuden rajoissa. Itsevaltias seisoo valtakuntansa takana kaikessa jykevän tammen lailla.

Quercus robur – metsätammi

Tammella on paksu runko ja lehtevä latvus – kuten minulla 🙂 . Juuristonsa on laaja ja syvälle ulottuva – omat juureni ovat pitkin maailmaa. Tammella ei ole erityisiä kasvupaikkavaatimuksia  – ei minullakaan, elo onnistuu maassa kuin maassa. Tammen taimet ovat arvokkaita – minun taimeni kaikkein arvokkaimpia. Tammen kasvattaminen vaatii pitkäjännitteistä työpanosta ja osaamista – samoin kuin ihmisvesojen kasvatus. Tammi tunnetaan puiden kuninkaana – äiti on perheen sydän ja ydin. Tammenlehviä käytetään voiton merkkinä – Äiti se on niin tärkeä että kirjoitetaan isolla ää:llä. Tammi edustaa voimaa, valtaa ja mahtia – kuten minäkin. Tammenkuoresta valmistetaan erilaisia arvokkaita lääkkeitä – minäpä olen ravinnut taimiani omatuotanteisella elämäneliksiirilläni.

Rauhan tavoittelu on yksi valtakuntani tärkeimpiä päämääriä. Rauhaton valtakunta ei voi hyvin. Mikä sitten saa aikaan rauhattomuutta valtakunnassani? Geneettiset ominaisuudet ja eroavuudet kansan keskuudessa, ympäristötekijät, muutokset tilannetekijöissä. Miten rauha saadaan aikaan? Kuuntelemalla, ymmärtämällä, auttamalla ratkaisemaan konfliktit. Antamalla aikaa ja tilaa. Muuttamalla olosuhteita.

Sukujuuretkin viittaavat rauhaan

Rauhoitu nyt! Ota rauhallisesti! Relaa vähän! Näin Itsevaltias kumisee valtakunnassaan liiallisen rauhattomuuden ottaessa ylivallan. Ja se toimii. Sukujuuriaan myöten Itsevaltias on rauhan kansaa, rauhanneuvottelijan veri virtaa suonissa. Valtakunnan rauha on taattu. Ainakin joskus.

Rauha maassa ja kaikilla hyvä mieli. Tätähän se koko maailma haluaa.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s