Syyslomalla

Kesäloma loppui ja koulut alkoivat. Samoten harrastukset. Ja suomikoulu. Oli ensimmäisiä tapaamisia, vanhempainiltoja, ja jo joulunkin suunnittelua. Aikaisia aamuja, ajoissa nukkumaan menoja. Läksyjä. Lääkäriaikoja. Kellon kanssa elämistä.

Sitten päästiin syyslomaan, hip hip hurraa. Schleswig-Holsteinissa se on kokonaiset kolme viikkoa. Ensimmäiset päivät otimme lasten kanssa rennosti kotona, mutta sitten mieleen hiipi se kotomaan kaipuu. Miksipä ei. Aikaa on. Rahaa – no jaa. Mahdollisuus on.

Semispontaanina ihmisenä varasin meille liput ja jo ylihuomenna olisi lähtö. Nopeasti ajatukset kasaan, mitä tarvitaan mukaan, mikä pitää muistaa.

Rentoa syyslomailua rakkaiden ihmisten lähellä tutussa ympäristössä. Kaikkien niiden näkemistä, keille kesällä sanoimme heipat ajatellen että vasta ensi kesänä taas tavataan. Merenrannoille paluu, joilla kesähelteillä vietimme lähes jokaisen päivän. Ulkoilua metsässä, joka myös tuoksuu metsälle. Syksyn värejä puissa. Auringonpaistetta. Kirpparikierroksia. Siitä on syyslomamme tehty.

Kuninkaantie

Kotka. Lapsuuden ympäristöni. Nyt myös lasteni lapsuuden muistoja. Eri tavalla, mutta kuitenkin samallakin tavalla. Samat tutut ihmiset, ystävät ja sukulaiset. Uimarannat, leikkipuistot, maisemat. Lapseni kutsuvat Kotkaa jo toiseksi kodikseen. Ja sehän lämmittää ulkosuomalaisäidin sydäntä. Tämä on sen arvoista. Ja aina opitaan uuttakin, tällä kertaa tutustuttiin mm. Kuninkaantiehen.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s