Terveisiä Düsseldorfin Suomi-koulusta

Düsseldorfin suomalaisen kielikoulun syyslukukausi pyörähti käyntiin syyskuun alussa. Tänä vuonna 42 vuotta täyttävässä koulussa annetaan suomen kielen opetusta nyt yhdeksässä ryhmässä oppilaiden ollessa 3-18 vuotiaita. Olemme saaneet tälle kaudelle kolme uutta opettajaa ja oppilaitakin on lähes 70!

Olen toiminut koulun johtokunnan puheenjohtajana nyt vuoden verran, ja tulin mukaan lähes suoraan pystymetsästä, kuten sanotaan. Oltiin asuttu Saksassa vasta puolisen vuotta, mutta Suomi-koulusta ja toiminnassa mukana olevista aikuista ja lapsista oli ehtinyt tulla jo läheisiä.

On ollut ihanaa työskennellä ihmisten kanssa, jotka jakavat saman ajatusmaailman toiminnan tärkeydestä ja jaksavat hoitaa yhteisiä asioita oman, usein kovin kiireisen elämän ohessa.

Vaikka omat lapseni ovat vielä alle kouluikäisiä ja perheemme täysin suomenkielinen, antaa Suomi-koulu loistavan verkostoitumispaikan ja foorumin kohdata muita suomalaisia. Olen saanut myös lukemattomia neuvoja isompiin ja pienempiin asioihin, joita pitää näin ulkomailla asuessa ottaa huomioon ja selvittää. Olen saanut myös ystäviä – myös sellaisia, joiden uskon pysyvän elämässä mukana, vaikka asuinmaa ei aina olisikaan sama.

Syksyyn on valmistauduttu tilaamalla uusia oppikirjoja Suomesta jo kesän aikana ja opettajat tekevät loistavaa työtä tasapainoilleessaan joskus isojenkin oppilasryhmien eri tasoisten kielenosaajien parissa. Hatunnostoni kaikille Suomi-koulujen opettajille!

Vaikka syksy onkin vasta alussa, on osa ajatuksista jo joulussa – ja perinteisissä joulumyyjäisissä. Düsseldorfin suomalaisen seurakunnan ja kielikoulun yhteiset joulumyyjäiset järjestetään la 1.12 Johanneskirchessä aivan Königsalleen kupeessa. Toivottavasti nähdään siellä!

Haluan toivottaa kaikille Saksan Suomi-kouluille mitä mahtavinta lukuvuotta!

suomikoulu_kakku

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s