Arpikudosta

Tuskan takana se taas oli se Suomeen pääseminen, siltä se ainakin tuntui. Kaksi päivää saatiin matkaan vierähtämään. Pari tuntia satamaan, yhdeksän Ruotsin puolelle, kuusi tuntia yksinäistä ajoa Ruotsin läpi yön pimeydessä matkaseuran vedellessä sikeitä takapenkillä. Neljä tylsääkin tylsempää tuntia Tukholman satamassa odottaen lähtöselvityksen aukeamista. Onneksi sitten päästiin hyttiin nukkumaan. Kaksitoista tuntia merellä ja vielä kolme tuntia motarilla ennen perille pääsyä.

Yö satamassa

Mutta sitten, ah sitä autuutta. Pääsimme asunnolle, joka positiivisesti yllätti meidät. Edessä oli neljä viikkoa vuoden parasta aikaa.

Tapasimme ystäviä ja sukulaisia, toiset vaan kertaalleen ja toisia lähes päivittäin. Kävimme meren rannalla uimassa, kuinka lämpimäksi kesähelle olikaan veden lämmittänyt. Nautimme jokapäiväisestä helteestä. Juhlimme synttäreitä. Kiersimme kirppareita ja kauppoja. Kävimme Vellamossa, Tarmolla ja Meripäivillä. Nautimme Suomesta, meri-ilmasta, uimavesistä, mustikkametsistä, tunnelmasta, ihmisistä. Olimme onnellisia. Arjen kiireen olimme jättäneet taaksemme ja saimme olla vapaita.

Joulupukin pajakylässä

Kävimme paikoissa, joissa emme koskaan ennen olleet käyneet. Ajoimme etelästä pohjoiseen ja taas takaisin. Tapasimme ihmisiä, joita olen viimeeksi tavannut ollessani vasta maailmalle lähdössä. Suuria tunteita. Menneisyyden muistoja. Nykyhetken tilannetajua. Uusia ihmissuhteita, vanhojen syvenemistä. Uusia sukulaisia. Tätä kaikkea Suomi tarjosi minulle ja lapsilleni tänä vuonna, kielen kehitystäkään unohtamatta.

Ja itikoita. Mäkäräisiä. Paarmoja. Ja niiden puremia. Olen hyvin herkkä kaikenlaisille paukamille, ne kutiavat ja minä raavin. Silosäärenä lähdin matkaan, ruvet jaloissa palasin takaisin.

Arpikudosta. Näkyvää ja näkymätöntä. Tämän kesän muistoja.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s