Jussi – juhlien juhla

Juhannusviikonloppu. Facebook täyttyy hyvän juhannuksen toivotuksista, ja postauksista miten juhannusta vietetään, perheen kanssa, kaveripiirissä, kotona vaiko mökillä. Juhannus on suomalaisille iso juttu, siitä uutisoidaan ihan maailmallakin miten (hullut 😉 ) suomalaiset viettävät juhannusta.

Mtä juhannukseen sitten kuuluu? Hyvä porukka ympärillä, juhlapaikkaa koristavat koivut, grillausta ja kokko nyt ainakin. Sadesää, itikat ja kaapeista takaisin kaivetut toppatakitkaan eivät ole harvinaisuuksia. Reissu mökille, saareen tai ainakin naapuriin.

Juhannuskoivu

Jussina mieleen palautuvat omat muistot menneistä juhannuksista. Usein niitä tuli vietettyä naapurissa tädin perheen kanssa, eno ja toinenkin täti katraineen liittyivät seuraan. Yhdessäoloa ja hyvää tunnelmaa. Rantatontilla oli hyvä poltella kokkoa kuivimmillakin säillä. Yksi parhaista juhannuksista oli ehdottomasti opiskeluaikana kaveriporukalla kaverin perheen mökillä saaressa. Hyinen Itämeri ja itikoiden ininä iltaisella rantakalliolla kokkoa katsellessa. Ah niitä aikoja.

Tänä vuonna – ei mitään. Ei Saksassa vietetä juhannusta. Suomalaiset toki keskuudessaan, itsekseen tai miten kukakin tahtoo. On mekin monesti porukalla vietetty juhannusjuhlaa mökillä järven rannalla, mutta tänä vuonna olosuhteet päättivät toisin. Ei mökkiä – ei juhannusta. Ei rantaa, ei saunaa, ei kokkoa. Kyllä sitä jotakin jäi kaipaamaan.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s