Lyypekissä laulamassa

Vietin toissaviikonlopun Lyypekissä, tuossa pohjois-Saksassa sijaitsevassa hansakaupungissa, jota Itämeren helmeksikin kutsutaan. Ja lauloin. Lauloin niin, että yksikin vanhempi rouva puhkesi kyyneliin. Liikutuksesta. Kalliolle kukkulalle kaikui hänen korvissaan niin kauniina.

Yksin omaksi ansiokseni en kyllä rouvan liikuttumista laske, vaan Saksan Suomi-kouluopettajista koottu kuoro onnistui kokonaisuutena pätevän johtajansa ja useiden minua monta kertaa parempien laulajien ansiosta tehtävässään uskomattoman hienosti. Osallistuimme nimittäin Suomi-kouluopettajien koulutuspäivien yhteydessä Lyypekin kävelykadulla Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi pidettyyn Pop-Up -tapahtumaan. 50 suomalaisnaista teki siellä hyvää työtä Suomen tunnettavuuden lisäämiseksi. Laulukuoron lisäksi paikalla oli innokkaita mölkyn pelaajia ja Suomi-aiheisen tietovisan pitäjiä. Lisäksi kadulla jaettiin ilmapalloja ja luettiin suomalaisia satuja sekä esitettiin nukketeatteria. Kyllä nyt on Suomea tehty tunnetuksi!

Saksaan muuton jälkeen olen saanut huomata, miten monipuolista toimintaa saksansuomalaiset järjestävät. Niin omaksi ilokseen kuin Suomea tunnetuksi tehdäkseen. Itselleni läheisin Suomi-yhteisö on Suomi-koulu, jossa olen sekä vanhempana että opettajana. Suomi-koulun kautta olen löytänyt hyviä ystäviä ja lapseni pysyvät mukana suomimeiningeissä paremmin. Suomen kielen opetuksen rinnalla juuri tämä vertaisryhmä on tärkeää. Erityisesti lapsille on hienoa huomata, että on muitakin suomea puhuvia, muitakin samassa tilanteessa olevia lapsia.

Jos joku olisi ketonut minulle Suomi-kouluopettajaksi lupautuessani, että jonain päivänä olen tämän takia laulamassa suomalaisia kansanlauluja keskellä lauantai-iltapäivän hulinaa, en olisi uskonut. Mutta niin vain olin. Ja hauskaakin se oli. Nämä kaikenlaiset yhteiset tempaukset ovat mitä parhaimpia ja näitä soisi olevan enemmänkin. Onneksi on innokkaita suunnitteljoita ja järjestäjiä. Heidän ansiostaaan tällainen kaltaiseni hieman ujompi ja arempikin uskaltaa. Vaikka laulaa rouvat kyyneliin.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s